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Alix

W:O:A Metalmaster
12 Juli 2010
11.463
113
118
near Brisbane, Australia
Lovely to see/meet you :) I'd dearly like to know who brought that amazing cake (thank you!) and exactly what kind of cake it was. I don't really want to wait another couple of years and fly that whole way just to taste it again :o
 

Thoringar

W:O:A Metalhead
13 Aug. 2013
1.421
18
63
Ostfriesische Grenze
I don't know Vayu's recipe, but here is a standard one (I've taken some liberties in the translation, because I find the procedere more practical this way^^):

http://www.chefkoch.de/rezepte/1716501280398923/Baumkuchen.html

What u need:

250 g butter
250 g sugar
1 packet vanilla-sugar
1 pinch salt
6 eggs (medium sized)
3 tbsp. rum
150 g flour
100 g corn-flour
200 g chocolate coating

How to do

Preheat the grill at 250°C.
Line a round baking tin (26 cm) with baking paper.

1. Separate the eggs.
2. Beat the whites with the pinch of salt until stiff and put them aside for later use.
3. Whisk up the butter, sugar and vanilla-sugar in a big bowl until very frothy. Add the egg yolks and the rum and whisk again.
4. Mix the flour and the corn-flour in a separate little bowl, then sift it on the butter-sugar-egg mixture and gently fold it in.That accomplished, fold in the stiff egg whites, too.

5. Spread 2 tbsp. of the dough evenly on the bottom of the baking tin and grill it for about 1,5 minutes until the upside gets brown. Then spread the next layer of 2 tbsp. evenly on the first, grill it for 1,5 minutes, and so on. Continue until you've used up the dough. (It should make roughly 10 layers or so.)

6. Leave the cake to cool. When cold, cover the cake with the chocolate coating.

The cake is best when prepared 2 days in advance and left to rest. It keeps well and can be deep-frozen, too.

You can also do it with marzipan and Amaretto (http://www.chefkoch.de/rezepte/1313551236082544/Baumkuchen.html) or alcohol free with orange or apple juice instead of the rum.
 
Zuletzt bearbeitet:

Wackentom

W:O:A Metalmaster
5 Apr. 2005
33.360
823
120
zuhause in Niedersachsen
Gut zu wissen!:p Inzwischen bin ich nämlich auch neugierig geworden und probiere ds Rezept demnächst mal aus. Esse Baumkuchen unheimlich gerne, aber der Gedanke, dass er schwierig ist, hat mich immer davon abgehalten, es selbst zu versuchen. Dieses Rezept klingt halb so schlimm.:o

Baumkuchen ist ja auch urlecker!
eigentlich wird der ja an einem speiss der sich dreht gebacken..

aber in kuchenform geht es auch, ist auch nicht schwierig, nur sehr viel arbeit und zeitaufwendig....;)